EXTRA: Heidenstams misstag en av toppkandidaterna till årets Selmapris

Staplade böcker

Staplade böcker

Av drygt 180 inskickade manus har Heidenstams misstag nominerats som en av 10 att gå vidare till slutomgången och juryns bedömning.

Selmapriset instiftades i fjol som Sveriges första stora pris för egenutgivna böcker och blev genast en stor framgång. Priset lanserades för att belöna den bästa egenutgivna boken och för att öka intresset för egenutgivna böcker bland allmänhet och media. Prissumman är på 20 000 kronor.

– Av erfarenhet vet jag att egenutgivning inte sällan håller hög kvalitet så jag ser fram emot att få leda Selmaprisets juryarbete.
Linda Skugge, juryordförande Selmapriset

Den 19 februari skall vinnaren koras!

Övriga jurymedlemmar är:

Per Adolfsson, chefredaktör på Tidningen Skriva
Leffe Delo, författare och skrivcoach, driver Skrivsidan.com
Elisabeth Mannerfeldt, vice ordförande i föreningen Egenutgivarna samt chefsbibliotekarie på KTH

selma

– Det är en fantastisk nyhet och kom precis rätt i tiden, kommenterar författaren Jakob Sverker. Hoppas nu att det går hela vägen.

Heidenstams misstag utgör andra delen i Europatrilogin med handlingen:

Madeleine Raeders farfar besöker 1932 Verner von Heidenstam på Övralid. Som en konsekvens av mötet mördas i vår tid en doktorand vid litteraturvetenskapliga institutionen i Uppsala. Han lämnar efter sig en anteckning som får polisen att kontakta Carl-Henrik Wiberg, hemkommen från Paris och nybliven programledare för Ring P1.

En förbjuden kärlek från trettiotalets universitetsvärld i Uppsala via Vinterkrigets Finland leder till en kapplöpning i Nordafrika om en hemlighet som kan förändra Europa.

 

Första delen i trilogin heter Berättelsens ängel och den planerade tredje delen heter Äventyrliga hjärtan.

För att få mer information om nomineringen gå till Bokförlaget Vulkanmedias blogg

Powered by WordPress. Designed by WooThemes