Äventyret Europa, del 2 – Låt oss städa klart tillsammans med antikommunisten Kjell Albin Abrahamsson

Istället för kvällens releasefest – som ju skjuts till den 8/2 på Västmannagatan 79 i Stockholm – hoppas jag att ett nytt avsnitt av Äventyret Europa åtminstone kan ge någon förströelse:

Ur dagens avsnitt:

Kjell Albin var känd som engagerad antikommunist och jag kommer idag, som en hyllning, att ägna några minuter åt hans näst sista bok Låt mig städa klart från 2014 med undertiteln Om kommunister, kryptokommunister och antikommunister.

”Kjell Albin Abrahamsson hade flera egenskaper som vi akut behöver i dagens europeiska samhälle: civilkurage, bildning, empati och hög moral. Det är när dessa egenskaper inte längre premieras bland politiker, journalister, näringsliv och i förvaltningen som demokratin är i fara. För populismens främsta bränsle är rädsla, avund och misstro.

Vi kan inte förvänta oss att valmanskåren uteslutande ska bestå av bildade och modiga människor med hög moral. Men vad vi kan förvänta oss är att tillräckligt många av väljarna kommer att protestera om inte samhällets elit, politiker och journalister präglas av just de egenskaperna.

Att sedan de som fångar upp missnöjet på det hela taget är ännu värre spelar i den blinda frustrationen mindre roll. Det väljarna vill ha sagt är: ’Vi är förbannade. Skärper ni er inte väljer vi nån som rör om i grytan oavsett vad det leder till’.

Tyvärr är vi där nu. Och röster som Kjell Albin Abrahamssons behövs mer än någonsin. Jag kan bara beklaga att den har tystnat.”

Väl mött på Västmannagatan 79 i Stockholm den 8/2. Kom någon gång mellan 17 – 20

Dagens avsnitt berör boken Låt mig få städa klart! av Kjell Albin Abrahamsson (köp boken på Adlibris, Bokus, CDON)

Powered by WordPress. Designed by WooThemes