Om mig

 

_dsc4869Någon sa om Berättelsens ängel att det är en deckare, fast smartare. Jag brukar säga att jag skriver filosofisk spänning. Det innebär att jag försöker kombinera thrillergenren med mitt stora intresse för språk och litteraturvetenskap.

Jag började skriva på min första roman när jag var tretton år. Den handlade om en rysk soldat under det rysk-japanska kriget 1905. Inspirationen kom från Tsarens kurir av Jules Verne, samt en TV-dokumentär jag just sett. Jag lyckades få ihop tiotalet sidor på pappas skrivmaskin, sedan dog det ut.

Intresset för litteratur bestod och jag studerade så småningom litteraturvetenskap i Uppsala, Århus och Berlin. Svårigheterna att finansiera en karriär inom humaniora, ett brinnande datorintresse och annalkande Internetrevolutionen, gjorde att jag istället hamnade på Ericsson för att jobba med webb, intranät och söktjänster. Sedan dess har det hunnit bli närmare tjugo års karriär som ledare och expert inom IT.

Jag kunde dock aldrig lämna litteraturen och helt och när jag för några år sedan rekryterades till Paris och koncernledningen för ett franskt företag dök idén till Berättelsens ängel upp. Redan från början var det klart att det skulle bli en trilogi.

Andra delen, Heidenstams misstag, gavs ut i juni 2015 och valdes ut till Topp 5 för 2015 års Selma-pris. Juryns motivation löd:

Heidenstams misstag är den fängslande andra boken i Jakob Sverkers Europatrilogi (efterföljare till Berättelsens ängel). En spänningsfylld deckare, som kan liknas vid Da Vinci-koden, där diktens förmåga att väcka starka känslor genom tiderna kommer ikapp bokens huvudpersoner.”

I juryn satt Linda Skugge, Leffe Delo, Per Adolfsson (Tidningen Skriva) och Elisabeth Mannerfeldt.

Jag är även bokrecensent på LitteraturMagazinet. För att läsa mina recensioner klicka här.

 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes