Skrivarresan, dag 1-2: Om man går så går det

Här i Potsdam bor Madeleines väninna, Gabi. Det får ödesdigra konsekvenser för henne när hon hjälper Madeleine

Här i Potsdam bor Madeleines väninna, Gabi. Det får ödesdigra konsekvenser för henne när hon hjälper Madeleine

Rejält med regn ena dagen och sol nästa. Två dagar i Berlin och de platser jag redan bestämt på förhand har jag nu klarat av: Potsdam, Prenzlauer Berg och Savignyplatz.

Jag har gått över 2 mil på dessa dagar och kan konstatera att jag hade rätt kläder med mig. Däremot är appen jag laddade ner för den här resan, Berlin Map, en stor besvikelse. Fullkomligt bortkastade pengar och jag har återgått till Google Maps istället.

Som alltid i Tyskland  är det svårt att hitta ställen med bra wi-fi, men här på caféet No Fire No Glory i Prenzlauer Berg funkar det som det ska. Det är lite underligt det där att de skyltar med Free Wi-fi, men att det sedan inte går att använda. Vem tror de att de lurar?

Carl-Henrik och Marika står och diskuterar den här skulpturen på Savignyplatz när några män dyker upp bakom dem.

Carl-Henrik och Marika står och diskuterar den här skulpturen på Savignyplatz när några män dyker upp bakom dem.

På två dagar har jag lyckats få ihop 2100 ord, men kvaliteten är inte den bästa. Det gäller att få ner intrycken på pränt så fort som möjligt. Redigering får bli ett senare problem.

Nu måste jag börja ge mig av till ställen i östra och södra Berlin, där jag inte varit på många år, men där jag hoppas finna bra miljöer.

En överraskning var att nya, postmoderna Hauptbahnhof var så spännande. Där måste jag skapa en scen med jakt och flykt i rulltrapporna, längs spåren och i de runda hissarna. Miljön är som gjord för den mörka thriller Äventyrliga hjärtan ser ut att bli.

Slutsats så här långt: Det gäller att gå, gå och gå. Bara från gatan och med ett öppet sinne lär man sig förstå stämningen i en stad. Exempelvis noterar jag att runt Ku’damm hör man mer slaviska språk än tyska, medan man i Prenzlauer Berg hör genuin Berlindialekt.

I morgon ska jag äta frukost med Per Meurling på coola, australasiatiska caféet  Antipodes. Per driver på heltid sajten Berlin Food Stories och har blivit kändis här. Det ska bli riktigt spännande att träffa honom.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes