UNT_2017_07_26_1

Förstasidan i UNT och inbjudan till Kulturnatten

Jag kände inte igen numret på mobilens skärm, men valde ändå att svara. Det är inte alltid jag gör det. Mannen i andra änden harklade sig och frågade:

– Är det här Jakob Sverker? Jag såg dig på förstasidan i UNT:s kulturbilaga och undrar om du inte vill vara med och prata på Kulturnatten i Uppsala i höst?

Tankarna tog fart i mitt huvud. Har jag varit med i papperstidningen också? Det har jag totalt missat. Att intervjun fanns ute på nätet visste jag, men det var oklart om det skulle bli så mycket mer.

Sedan ska jag villigt erkänna att jag senaste veckan varit så insnöad i skrivandet av min nästa roman att jag mer eller mindre glömt bort världen omkring. Igår tänkte jag exempelvis strax efter 17 på eftermiddagen: Jag skriver en kvart till sen är det dags att gå och handla och fixa mat till killarna. Kl. 20.15 tittade jag upp på klockan nästa gång och maten stod inte på bordet förrän kl. 21.30.

Så skönt ändå att det är sommarlov!

Hur som helst letade jag reda på tidningen och såhär såg det ut:

För andra gången i mitt liv har jag alltså varit på kulturbilagans förstasida i UNT. Och rakt och ärligt: Jag blir bara snyggare och snyggare för varje år som går 🙂 Det finns verkligen inte mycket att klaga på just nu.

Mannen som ringde bjöd mig att prata om mitt författarskap den 9:e september på Kulturnatten i Uppsala. Det blir i Missionskyrkan, men än så länge vet jag inte exakt klockslag. Återkommer i frågan.

Här är hela intervjun för den som är hågad att läsa och inte har UNT:


 

Powered by WordPress. Designed by WooThemes